Hva er naturlig såpe

Hva er naturlig såpe og hvordan blir den til, det lurer du kanskje på. Naturlig såpe blir til ved å blande en base (lut) og en syre (olje).  Selvom lut er en del av prosessen er den ikke skadelig eller farlig i det ferdige produktet. 

Lut er riktignok en del av ingrediensene, den sørger for at oljene omdannes til såpe, men det er ingen lut igjen i det ferdige produktet,

Våre såper blir produsert av kvalitetsoljer som oliven, kokos og castor. I tillegg blir den tilsatt pleiende oljer som for eksempel sheasmør og kakaosmør. Hver olje trenger en bestemt mengde natruium-hydroksyd (lut) for å bli til såpe. Våre såper er overfettet, det vil si at de inneholder mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for produksjonen, Den delen av oljen som ikke blir omdannet til såpe, blir værende i såpen som frie oljer, dette gir mildere såpekvalitet og bidrar til ekstra pleie av huden. 

Under prosessen ved å blande lut og oljer, skjer en kjemisk raksjon som danner såpe og naturlig glyserol. Såpen renser og naturlig glyserol pleier og tilfører huden fuktighet. Naturlig glyserol kommer fra plante og animalsk fett. Kun i såper laget på denne måten finnes naturlig glyserol. Syntetiske erstatninger blir ofte brukt i såper som er masseprodusert, som en billigere erstatning for naturlig glyserol. Glyserol er en naturlig del av håndlagde såper og er ikke spesielt opplistet i innholdsfortegnelsen for disse såpene. 

En kikk på innholdsfortegnelsen gir deg informasjonen du trenger om såpen. Vi syntes det er viktig å beskrive innholdet, slik at du som forbruker med en gang vet hva såpen inneholder. Såpe i seg selv er ikke et dårlig produkt, det kommer an på hvilke såpe du bruker.